Historie


Den allerførste Nilfisk, blev introduceret i 1910....  
 
Det var også den første elektriske støvsuger i europa - udviklet og patenteret af af den danske elektrotekniker Peter Andersen Fisker.
 
Den vejede 17,5 kg og var temmelig kostbar. En luksus ting som var stærkt ønsket, da væg-til-væg tæpper var den nye trend indenfor smagfuld boligindretning.

Nytænkning havde trange kår under de to verdenskrige, men efter anden verdenskrig tog det fart. Der var stor efterspørgsel efter moderne faciliteter - at være ejer af en Nilfisk støvsuger blev symbolet på middelklassens livsstil - næsten som at eje en bil. Man kunne endda lade sin brugte støvsuger indgå i handlen ved køb af en ny - et tiltag der gjorde det nemmere for den gennemsnitlige forbruger at få råd. Den brugte støvsuger fik et eftersyn, nye kul og blev så solgt påny, hvorved flere kunne opnå ejerskab af de eftertragtede Nilfisk støvsugere.

I generationer har Nilfisk mere eller mindre været synomymet på en støvsuger. Hos bedstemor, mor og datter har Nilfisk været som et ekstra medlem af familien. Alle hjem med respekt for sig selv ejede en Nilfisk og det oprindelige design holdt gennem mange år. 
 


Nilfisk er kommet langt siden 1910. Designet har udviklet sig og er blevet kompakt og pladsbesparende. Støvsugerens funktionelle egenskaber er forfinede, vægten er stærkt reduceret, og i dag er Nilfisk produkt familien udvidet med andre typer af rengøringsmaskiner. Stadig med basis i sugemotoren men med udvidede færdigheder såsom damp, vandsugning, tryk osv.

I dag er Nilfisk en af ​​verdens største producenter af professionelle rengøringsmaskiner.